Honda verhoogt winstverwachting

Merk had uitstekend kwartaal

AutoWeek 29 2018 Magazine Honda CR-V
Honda heeft in het eerste kwartaal van het financiële jaar een winst van omgerekend 1,87 miljard euro geboekt, 17,8 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Het Japanse concern heeft naar aanleiding van de geboekte resultaten de verwachte operationele winst voor het gehele jaar naar boven bijgesteld. Honda rekent nu op een bedrag van 5,44 miljard euro. Ook is het bedrijf positiever over de verwachte nettowinst, die opgeschroefd werd naar 4,71 miljard euro.

In de getallen van de Honda Motor Company zijn de prestaties van de auto-, motorfietsen- en Honda Power Products-tak meegerekend. Laatstgenoemde afdeling levert onder andere grasmaaiers, generatoren en heggenscharen. Volgens Honda zijn de resultaten van de drie maanden tot en met juni toe te schrijven aan de sterke autoverkoop in de Verenigde Staten en de toename van het aantal verkochte motorfietsen in met name India en Vietnam.

Reus

Honda was op basis van verkoopaantallen vorig jaar de op drie na grootste speler ter wereld. Het merk verkocht in 2017 een kleine 5 miljoen voertuigen. Honda staat op dit moment met drie modellen in de wereldwijde verkoop top tien. Van de Civic zijn tot en met april van dit jaar 262.138 exemplaren op kenteken gegaan. Daarmee staat het model op nummer vier. De Honda HR-V (Vezel) en CR-V staan op de plaatsen negen en tien met respectievelijk 220.918 en 210.839 stuks.

In Nederland is Honda inmiddels een kleine speler. Waar het merk in het topjaar 1986 nog 14.834 nieuwe auto's wist te verkopen, sleet het er bij ons vorig jaar nog maar 1.191. Aan het einde van het vorige decennium kende het merk een korte opleving met het succes van de Civic Hybrid. Dat model had een lage fiscale bijtelling en vond daarom gretig aftrek. In 2009 werd een piek bereikt van in totaal 10.325 nieuwe Honda's, waarvan 6.429 Civic's.

PRIVATE LEASE Honda

Lezersreacties (71) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.