Honda S660 niet aan te slepen

Kei-car roadster al uitverkocht

Honda S660 niet aan te slepen
Honda heeft met de S660 in het thuisland een roadster op zakformaat die we graag eens aan de tand zouden willen voelen. Het beestje is zeer succesvol, want de S660 is nu al uitverkocht.

Eind maart kregen we van Honda de productieversie van de S660 te zien, een op-en-top Japanse kei-car. Onder de kap ligt een 660 cc grote driecilinder met 64 pk, meer dan genoeg voor deze vrolijke roadster. Sinds april dit jaar was de S660 in de Japanse showrooms te vinden, maar wie er eentje wil, zal toch even geduld moeten hebben. Volgens Bloomberg is de complete oplage van 8.600 stuks voor 2015 namelijk al uitverkocht. Vanaf oktober zal Honda weer orders voor de S660 accepteren.

Honda zou overigens niet helemaal blij zijn met de leeftijd van de S660-kopers. 80 procent van hen is 40 jaar of ouder zijn, en dat is niet de doelgroep die het merk voor ogen had.

Volgens de geruchtenmolen is Honda voornemens de S660 te voorzien van een 1,0-liter driecilinder turbomotor. In deze configuratie zou de zakjapanner ook Europa moeten gaan aandoen.

Lezersreacties (125) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.