Honda Mobilio: concept-car voor Azië

Honda Mobilio Prototype
Op de Indonesia International Motor Show heeft Honda deze week de Mobilio concept-car gepresenteerd. Een voorproefje van een MPV voor de Indonesische markt.

Officieel noemt Honda de Mobilio nog een prototype, maar je kunt er donder op zeggen dat een weinig aangepaste versie op het Aziatische asfalt zal verschijnen.

Met de Mobilio mikt Honda op jonge gezinnen die winkelen in de markt van de budget-MPV's, in Azië het snelst groeiende segment. Vooral in Indonesië moet-ie hoge ogen gaan gooien, vandaar dat de Moblilio daar getekend en uitvoerig getest is. De nog geen 4,4 meter lange Japanner beschikt over drie zitrijen, met z'n zevenen door het Indonesische landschap rijden behoort dus tot de mogelijkheden. Omdat de wegen daar niet overal even 'je van het' zijn, heeft Honda de Mobilio lekker hoog op z'n poten gezet. De bodemvrijheid bedraagt 185 mm.

Onder de kap schuilt een pittige 1,5-liter viercilinder VTEC-krachtbron die er 118 pk en 144 Nm koppel uit perst. Schakelen gaat met een handgeschakelde vijfbak. Optioneel is een CVT-transmissie te bestellen. Het uiteindelijke productiemodel zal vanaf januari 2014 in Karawang van de band rollen. Z'n vanafprijs zal rond de 9.775 euro komen te liggen.

PRIVATE LEASE Honda

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.