Honda Accord Aerodeck (1988) - In het Wild

Goede papieren, slechte plaatwerk

Honda Accord Aerodeck In het Wild

Quintus van Rossum verblijdt ons vandaag met een auto die nagenoeg helemaal uit het straatbeeld verdwenen is: de Honda Accord Aerodeck. Helaas lijkt dit exemplaar zijn bijdrage aan de zeldzaamheid van de Aerodeck te willen leveren.

Quintus deed een op zichzelf geweldige spot, want de eerste Honda Accord Aerodeck is een auto voor fijnproevers. De meeste mensen weten waarschijnlijk niet eens dat hij ooit bestaan heeft, maar wie het wel weet loopt er bijna gegarandeerd voor warm. Hoe kan het ook anders, want we hebben het over een driedeurs ‘shooting brake’ met klapkoplampen, maar dan op basis van een middenklasse sedan uit de jaren 80. Leuk weetje: in Noord-Amerika was de Aerodeck nooit leverbaar, maar kreeg de sedan wel diens neus. Inclusief klapkoplampen, dus!

De Aerodeck is niet alleen bijzonder vanwege zijn koetswerkvorm, maar ook door zijn glaswerk. De achterste zijruit is aan beide kanten in tweeën gesplitst, waarbij het achterste deel een stukje opent. De achterklep snijdt diep in het dak en bestaat tot dat scharnierpunt uit glas. Dit specifieke exemplaar voegt er nog een glasplaat aan toe, want hij heeft een schuifdak. Ook op andere vlakken heeft de bordeauxrode auto goede papieren in huis. De kleur helpt mee, net als het originele Nederlandse kenteken én het feit dat de Japanner in 2022 voor het eerst in minimaal 28 jaar van eigenaar is gewisseld.

Honda Accord Aerodeck In het Wild

Honda Accord Aerodeck.

Helaas bewijst de Honda tegelijkertijd dat zo’n historie geen prachtexemplaar garandeert. De roest, zo ongeveer de enige vijand van oude Japanners, is namelijk in overvloed aanwezig. De gaten vallen niet alleen rondom de voor roest buitengewoon aantrekkelijke achterste wielkasten, maar eveneens in het dak, de achterklep en de motorkap. Er lijkt geen redden meer aan, al is zo’n Aerodeck in principe bijzonder genoeg om er veel moeite voor te doen. Misschien is de nieuwe eigenaar precies dat van plan? Laten we het hopen …

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.