Nieuwe Honda Accord doemt op

Mag het licht aan?

Honda Accord

Honda heeft de eerste teaserfoto’s vrijgegeven van de nieuwe Accord. Als we deze donkere foto’s naast de patenttekeningen leggen die AutoWeek deze zomer bemachtigde, dan is er maar één conclusie mogelijk: de tekeningen tonen de nieuwe Accord in volle glorie.

Met de verspreiding van drie onderbelichte detailfoto’s voert Honda de spanning alvast langzaam op naar de onthulling van de geheel nieuwe Accord. Om de spanning weer te temperen: de nieuwe Accord komt niet naar Europa.

De eerste foto’s geven een beeld van het neusje en de derrière. Namelijk: precies zoals we deze zomer al hebben gezien op de patenttekeningen die AutoWeek in de database van het Braziliaanse patentbureau aantrof. We zien een brede grille met ruitjespatroon en scherpe dagrijverlichting die als eyeliner boven de koplampen is getrokken. De achterkant wordt gekenmerkt door de lichtbanen die tot het midden van het kofferdeksel reiken. Pakken we de patenttekeningen er nog eens bij, dan belooft de nieuwe Accord een langgerekte, traditionele sedan te worden met een ver doorlopende daklijn en een betrekkelijk grote overhang aan de voor- en achterzijde.

Los Angeles Auto Show

Behalve van de voor- en achterkant, licht Honda alvast een tipje van de sluier van het dashboard. Op de foto ontwaren we het infotainmentscherm dat 12,3 inch meet. Uitgebreide technische specificaties meldt Honda nog niet, al ligt het voor de hand dat zijn hybride aandrijflijn lijkt op die van de nieuwe CR-V. Honda laat de nieuwe Accord volgende maand in vol ornaat zien. Vermoedelijk vormt de autoshow van Los Angeles, van 18 tot en met 27 november, het toneel van de première van de nieuwe Accord.

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.