Helft Europese ID3-kopers is nieuw voor Volkswagen

Marktleider in Europa

Volkswagen ID3

Volkswagen blikt naar eigen zeggen terug op een succesvol eerste jaar met de ID3. De auto trok 144.000 kopers, waarvan bijna de helft nieuw was voor Volkswagen.

De Volkswagen ID3 verscheen in het najaar van 2020 bij de eerste Europese dealers, waaronder ook de Nederlandse. De auto is inmiddels dus een jaar onder ons en in dat jaar wist Volkswagen er 144.000 te slijten in Europa. In 70.000 van die gevallen betrof het nieuwe klanten voor het merk Volkswagen, dus mensen die voor de ID3-aanschaf geen Volkswagen reden.

Door het succes van de ID3 en diens grote broer ID4 mag Volkswagen zich nu Europese marktleider op het gebied van EV’s noemen. In augustus was specifiek de ID3 ook de bestverkochte EV van ons werelddeel. In Nederland zijn er tot de laatste maandwissel in totaal dik 11.500 ID3's verkocht, waarmee het aandeel van ons landje gezien het initiële succes van de 'bijtellingsknaller' nog meevalt. De overgrote meerderheid van de ID3's (10.980) is overigens in 2020 op kenteken gezet, wat niet wil zeggen dat ze ook toen zijn afgeleverd. In 2021 blijft het model daardoor volgens de officiële registraties hangen op nog geen 600 stuks.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (92) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.