Heftige Toyota GR Corolla nóg spectaculairder

Verboden vrucht nog zoeter

Toyota GR Corolla Rally Concept
Toyota GR Corolla Rally ConceptToyota GR Corolla Rally ConceptToyota GR Corolla Rally ConceptToyota GR Corolla Rally ConceptToyota GR Corolla Rally ConceptToyota GR Corolla Rally ConceptToyota GR Corolla Rally ConceptToyota GR Corolla Rally ConceptToyota GR Corolla Rally ConceptToyota GR Corolla Rally ConceptToyota GR Corolla Rally ConceptToyota GR Corolla Rally ConceptToyota GR Corolla Rally ConceptToyota GR Corolla Rally ConceptToyota GR Corolla Rally Concept

De GR Corolla is een van de verboden maar ongetwijfeld o zo zoet smakende vruchten die Toyota in onder meer de Verenigde Staten en Japan aanbiedt, maar niet in Europa. Dat die van nature al uiterst heftige Corolla nog intenser kan, bewijst Toyota met deze GR Corolla Rally Concept.

De GR Yaris is met zijn 261-pk 1.6 driecilinder een knotsgekke en in zijn segment bovengemiddeld wilde hothatch. Toyota vertaalde het concept van de GR Yaris eveneens naar de Corolla. In de Verenigde Staten en in Japan levert Toyota de GR Corolla, een wild bespoilerde pretmachine met een tot maar liefst 304 pk en 370 Nm opgeschroefde 1.6 die ook de GR Yaris voortstuwt. Tijdens de SEMA Show in Las Vegas tovert Toyota de GR Corolla Rally Concept uit de hoge hoed die er nog wilder uitziet.

Toyota GR Corolla Rally Concept

Toyota GR Corolla Rally Concept

De Toyota GR Corolla Rally Concept is niet direct een voorproefje op een Corolla waarmee Toyota aan het WRC-kampioenschap gaat meedoen. Volgens de Japanners is het vooral een voorbeeld van de mate waarin je de GR Corolla moet kunnen aankleden. De GR Corolla kreeg een zogenoemde wide body aangemeten, met dik 7 centimeter bredere wielkasten en speciale sideskifts. In de voor- en achterschermen zijn openingen gezaagd en de GR Corolla is van voor tot achter en van links naar rechts volgehangen met spoilerwerk. Dé aandachtstrekker daarbij is de koolstofvezel achterspoiler. Toyota parkeert de GR Corolla Rally Concept op speciale 17-inch wielen van OZ Racing waar het Continental VikingContact 7-rubber omheen heeft gevouwen.

Toyota GR Corolla Rally Concept

Toyota GR Corolla Rally Concept

Het blijft niet bij uiterlijk vertoon alleen. De speciale showauto heeft een Tein Gravel Rally-schroefset en krijgt echte krachtige remmerij, met een tweede set remklauwen achter. Onder aan de GR Corolla Rally Concept hangt een aangepast uitlaatsysteem en in het interieur vind je onder meer een rolkooi, OMP Racing-stoelen met bijpassende gordels, een brandblusser, een intercom, en een reservewiel. Opvallend is dat Toyota de achterbank heeft laten zitten, terwijl het ook een GR Corolla aanbiedt zónder achterbank.

PRIVATE LEASE Toyota Corolla

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (48) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.