Seat laat grotere SUV doorschemeren

Nog naamloze Ateca-broer op basis van Tiguan

Seat SUV teaser
De grotere SUV van Seat, die boven de Ateca in de markt zal worden gezet, zal naast de Volkswagen Tiguan in Wolfsburg worden gebouwd. Dat maakt Seat bekend. We krijgen gelijk ook de eerste teaserfoto's te zien.

De CEO van Seat, Luca De Meo, heeft bevestigd dat de nieuwe SUV in Wolfsburg zal worden gebouwd. Die keuze ligt eigenlijk redelijk voor de hand, aangezien de nog naamloze auto op dezelfde basis zal staan als de Volkswagen Tiguan. Net als de onlangs onthulde Tiguan Allspace, zal de Seat ook ruimte bieden aan zeven personen. Wie de ruimte liever gebruikt voor bagage, kan tekenen voor een vijfpersoonsversie. Tijdens de persconferentie vandaag liet Seat al deze teaserfoto's van de nieuwkomer zien. In de tweede helft van volgend jaar zal de auto op de markt worden gebracht.

Over een naam voor de grote broer van de Ateca wil De Meo zich nog niet uitlaten. Het wordt wel weer een naam van een Spaanse stad, maar er is volgens hem nog geen keuze gemaakt. De nieuwe SUV vormt voorlopig het slotstuk in Seats aandeel in de markt voor cross-overs. Er komt eerst nog een cross-over op basis van de nieuwe Ibiza. Die zal luisteren naar de naam Arona en moet later dit jaar in de showroom staan.

PRIVATE LEASE Seat

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.