Goedkoopste Polestar 2 krijgt groter bereik en sterkere elektromotor

Nieuw accupakket ook sneller te laden

Polestar 2
Polestar 2Polestar 2Polestar 2Polestar 2Polestar 2Polestar 2Polestar 2Polestar 2Polestar 2

De Polestar 2 profiteert van een reeks aanpassingen. Er zijn onder meer nieuwe wielen en lakkleuren beschikbaar, maar het is vooral de instapversie van de Polestar 2 die op interessant nieuws kan rekenen.

Ongeveer een jaar geleden introduceerde Polestar nieuwe motorversies voor de Polestar 2. De elektrische concurrent van auto's als de Tesla Model 3 was er eerder namelijk alleen als Long Range Dual Motor, een 408 pk sterke vierwielaangedreven versie met 78 kWh accu. Die versie kreeg gezelschap van de Long Range Single Motor met 78 kWh accu en een 231 pk sterke elektromotor op de vooras. De tweede nieuwe versie van de Polestar 2 was de Standard Range Single Motor. Die kreeg een 224 pk sterke elektromotor op de vooras, maar ook een kleiner accupakket. Het is met name die Polestar 2 Standard Range Single Motor die profijt heeft van de updates die Polestar op de 2 doorvoert.

De Polestar 2 Standard Range Single Motor wisselt namelijk zijn 64 kWh accu namelijk om voor een 69 kWh groot exemplaar. Dat heeft natuurlijk een positieve uitwerking op de actieradius. De Polestar 2 Standard Range Single Motor kwam voorheen namelijk tot 440 kilometer ver op een lading, maar noteert nu een WLTP-actieradius van tot 474 kilometer achter zijn naam. Het nieuwe accupakket kan ook een hoger laadvermogen aan. Het maximum laadvermogen is namelijk vergroot van 125 tot 130 kW. Maar er is meer. De 224 pk sterke elektromotor wordt namelijk vervangen door de 231 pk sterke unit die Polestar al in de Long Range Single Motor hing.

Alle Polestars 2 zijn voortaan optioneel te krijgen met een met nappaleer afgewerkt interieur. Daarnaast worden de lakkleuren Void en Moon achtereenvolgens vervangen door de net zo ongrijpbaar geheten kleuren Space (zwart) en Jupiter (rosé). De standaardkleur is voortaan Magnesium (grijs), de enige kleur zonder meerprijs. Polestar past daarnaast het ontwerp van de standaard 19-inch lichtmetalen wielen aan en geeft ook de 20 inch grote optionele exemplaren een nieuw ontwerp. Ander nieuws heeft onder meer betrekking op de komst van een zonnescherm voor het panoramadak en een verbeterde warmtepomp.

PRIVATE LEASE Polestar 2

Leaseplan
Polestar 2 Long Range Single Motor (5D/CVT)
€ 914
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (69) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum