‘Ghosn-opvolger’ Jose Munoz wordt COO Hyundai

COO én hoofd van heel Amerika

José Muñoz Hyundai

Hyundai schuift een nieuwe COO naar voren, die tevens de grote baas van het merk op het Amerikaanse continent wordt. Het blijkt te gaan om José Muñoz, die eerder hoog in de boom zat bij Nissan en door sommigen wordt gezien als ‘bondgenoot’ van de inmiddels erg omstreden Carlos Ghosn.

Muñoz stond bij Nissan aan het hoofd van de Chinese afdeling en was daarnaast in de rol van Chief Performance Officer verantwoordelijk voor de verkoopresultaten en strategieën van het Japanse merk. Volgens Reuters werd hij ook genoemd als mogelijke opvolger van voormalig Renault-Nissan-topman en Nissan-CEO Carlos Ghosn bij Nissan, maar zover is het nooit gekomen. Muñoz vertrok in januari in de nasleep van de eerste arrestatie van Ghosn. In het strafrechtelijk onderzoek naar de topman van de Frans-Japanse alliantie zou ook de Spanjaard worden meegenomen, omdat die warme banden zou hebben met de aangeklaagde topman en wellicht betrokken zou zijn bij de vermeende misdaden van Ghosn.

Of Muñoz daar echt bij betrokken was, valt echter te bezien, want Hyundai ziet geen reden om de man niet aan te stellen als wereldwijde COO én hoofd van de regio ‘Amerika’s’. Hij bekleedt zijn rol vanaf 1 mei en volgt onder meer William Lee op, die voorheen in Noord-Amerika aan het roer stond. Als Head of Hyundai Motor Americas Region pakt Muñoz in tegenstelling tot Lee ook Midden- en Zuid-Amerika mee.

Hyundai stelt vaak en graag buitenlanders aan op topposities, waarbij het niet zelden gaat om Europeanen. Zo werd Duitser Albert Biermann aangesteld als hoofd van de sportieve N-divisie.

PRIVATE LEASE Hyundai

DirectLease
Hyundai i10 1.0i Comfort (5D/5H)
€ 298
 
DirectLease
Hyundai Bayon 1.0 T-GDI 100pk Comfort (5D/6H)
€ 409
 
DirectLease
Hyundai Kona 1.6 GDI HEV Comfort (5D/6A)
€ 479
 
DirectLease
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI i-Motion (5D/6H)
€ 559
 

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.