General Motors breidt Marketplace uit in de VS

Betalen via infotainmentsysteem

Chevrolet GM marketplace app infotainment tanken b
Helemaal naar de kassa lopen of even een pas in de betaalautomaat steken bij het tankstation is binnenkort niet meer nodig voor een bepaalde groep Amerikanen. General Motors maakt het namelijk mogelijk om het administratieve proces vanuit de auto af te handelen.

In 2017 ging General Motors in de VS van start met de auto-app 'Marketplace', waarmee het mogelijk moet zijn om bepaalde zaken af te rekenen zonder daarvoor de kassa of betaalautomaat op te zoeken. Aan een pilot met benzinestations komt nu een einde en Amerikanen kunnen nu bij steeds meer tankstations met de app terecht.

Aanvankelijk werd het betalen via de app bij een tankstation in drie steden uitgeprobeerd, maar nu wordt het handigheidje in de VS landelijk uitgerold. Zo'n 2,5 miljoen bezitters van Chevrolets, Buicks, Cadillacs en GMC's van 2017 of later kunnen vanaf nu via hun Marketplace-app de pomp activeren en afrekenen via hun daartoe aangemaakte account bij tankstations van Shell en Exxonmobil. Aan het einde van het jaar moet het om 4 miljoen auto's gaan, die dan bij in totaal 22.000 tankstations terecht moeten kunnen.

Dat de functie nu groots wordt uitgerold, betekent nog niet dat er niets meer te verbeteren valt, stelt Automotive News. Een woordvoerder van GM zou tegenover dat medium verklaard hebben dat er nog onderzoek wordt gedaan naar manieren om een tankstop verder te vereenvoudigen, waarbij de input van gebruikers uiteraard zeer welkom is.

De Marketplace-app richt zich niet alleen op tankstations, maar biedt onder meer ook de mogelijkheid om te betalen bij drive-through's van verschillende fastfoodketens.

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.