Gelekt: vernieuwde BMW M5

Liever te vroeg dan te laat

BMW M5 gelekt

De onthulling van de vernieuwde M5 stond voor morgen gepland, maar helaas voor BMW heeft de knalharde sportsedan zijn weg via de sociale kanalen al naar het digitale daglicht weten te vinden.

Onlangs voerde BMW een facelift door op de 5-serie. De concurrent van onder meer de Mercedes-Benz E-klasse werd uitvoerig belicht, maar de vernieuwde M5 hield het merk nog even onder de pet. De officiële onthulling van de Beierse krachtpatser staat voor morgen gepland, maar dankzij een alert Instagram-account is de auto al alvast te zien.

Tot de M5 morgen wordt gepresenteerd, moeten we het met deze ene afbeelding doen. BMW heeft de opgefriste M5 niet zomaar in deze rode kleur op de foto gezet, zeer waarschijnlijk beleeft de M5 in deze nieuwe rode tint haar pers- en publieksdebuut. Optisch zijn er weinig schokkende zaken waar te nemen. Net als de reguliere vernieuwde 5-serie heeft ook de M5 de aangescherpte snuit met de grotere grille en plattere koplampunits met een gewijzigde indeling. Het bumperwerk is eveneens aangepast. De zwarte accenten die we waarnemen lijken afkomstig uit een optiepakket. Achter het zwarte lichtmetaal van dit gelekte exemplaar verschuilen zich kanariegele remklauwen.

Of de vernieuwde M5 net als voorheen weer in twee varianten verschijnt, valt nog te bezien. Eerder was de huidige M5 leverbaar met een 600 pk geblazen 4.4 V8. Daarboven stond de krachtigere M5 Competition met een tot 625 pk opgeschroefde variant van die achtcilinder. Het is niet ondenkbaar dat BMW de reguliere M5 al 625 pk geeft, al zou BMW een dergelijke vermogensupgrade ook kunnen bewaren voor de complete generatiewissel die over een paar jaar plaats heeft. Morgen weten we meer!

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (39) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.