Gelekt: Audi A3

Audi A3
Audi A3Audi A3Audi A3Audi A3Audi A3Audi A3Audi A3 spionageAudi A3 interieurAudi A3 interieurAudi A3 interieurAudi A3 interieur
We hebben al veel spionagebeeld gehad van de Audi A3 en nu zijn de eerste beelden van de ongecamoufleerde auto naar buiten gekomen via een officiële presentatie.

We zien op de afbeeldingen wat we eigenlijk al verwachtten na het zien van de Audi A3 Sedan Concept: de A3 gaat zich nog meer schikken naar het familiegezicht van Audi. Op de foto's zien we alleen nog een driedeurs variant, maar er komt uiteraard ook weer een Sportback.
De nieuwe Audi A3 is de eerste auto van de Volkswagen Groep die op het zogenaamde MQB-platform staat. Dat staat voor Modularer Querbaukasten. Het platform komt in de toekomst onder veel meer producten van het concern te liggen, onder meer de Volkswagen Golf en de nieuwe Seat Leon.
Onder de kap komen alleen turbomotoren te liggen. In ieder geval zijn dat de 1.2 TFSI, 1.4 TFSI, 1.8 TFSI en 2.0 TFSI. Op termijn komt er waarschijnlijk ook weer een RS-variant met 2.5 TFSI vijfcilinder. Bij de diesels is er keuze uit een 1.6 TDI en een 2.0 TDI.
De Audi A3 debuteert op de Autosalon van Genève. Medio 2012 verwachten we 'm bij de dealers. De belangrijkste concurrenten worden natuurlijk de BMW 1-serie en nieuwe Mercedes A-klasse. Maar ook de Alfa Romeo Giulietta en de nieuwe Volvo V40 staan nadrukkelijk op de radar.

PRIVATE LEASE Audi A3

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (173) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.