Ford Territory niet per definitie puur voor China

Aftasten in Zuid-Amerika

Ford Territory

In augustus presenteerde Ford een nieuwe Territory voor de Chinese markt, een cross-over die puur voor de Chinese markt zou zijn bestemd. Dat laatste blijkt misschien niet helemaal het geval te zijn.

Eerder dit jaar presenteerde Ford in China de Territory, een nieuwe cross-over die niets met de in Australië geproduceerde maar in 2016 van de markt gehaalde Territory te maken heeft. Waar die laatste met zijn Falcon-basis een echte Ford is, deelt de Chinese Territory zijn basis met de Yusheng S330 van JMC. Aanvankelijk zou deze Territory alleen in China worden verkocht, maar het is niet ondenkbaar dat de auto ook in andere landen oip de markt verschijnt.

Braziliaanse media maken namelijk melding van de aanwezigheid van de Territory tijdens de Autosalon van São Paulo, die in de eerste week van november zijn poorten opent. Ford brengt de auto mee naar de autobeurs om de meningen van het publiek te peilen.

De fabrikant van het origineel van de Territory, het Chinese JMC, is al actief in Brazilië. Het merk verkoopt er onder andere de T40 (een compacte SUV), de V260 (een pick-up) en de T5. De Ford Territory meet 4,58 meter in de lengte, is 1,94 meter breed en 1,67 meter hoog. Onder de kap ligt een geblazen 1,5-liter grote viercilinder die gekoppeld is aan een handgeschakelde zesbak of een zestrapsautomaat.

PRIVATE LEASE Ford

DirectLease
Ford Puma 1.0 EcoBoost 125pk Titanium (5D/6H)
€ 489
 
Arval
Ford Kuga 2.5 PHEV Titanium (5D/CVT)
€ 654
 

Lezersreacties (3) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.