Ford Mustang Mach-E en Hyundai Ioniq 5 scoren 5 NCAP-sterren

Ook topscore voor Hyundai Tucson en Toyota Yaris Cross

Euro NCAP Ford Mustang Mach-E
Euro NCAP  Hyundai Ioniq 5Euro NCAP  Hyundai Ioniq 5Euro NCAP Hyundai Ioniq 5Euro NCAP  Toyota Yaris CrossEuro NCAP Toyota Yaris CrossEuro NCAP  Hyundai TucsonEuro NCAP Hyundai TucsonEuro NCAP Hyundai BayonEuro NCAP Hyundai BayonEuro NCAP Hyundai Bayon

Euro NCAP heeft een vijftal nieuwe modellen aan gort gereden. Ditmaal moesten de elektrische Ford Mustang Mach-E en de Hyundai Ioniq 5 het ontgelden. De Toyota Yaris Cross, Hyundai Tucson en Bayon zijn eveneens aan de veiligheidsproeven onderworpen. Goed nieuws: de slechtste score was een nette vier NCAP-sterren.

De Europese tak van Global NCAP heeft de resultaten van zijn laatste veiligheidstests gepresenteerd. Vier van de vijf aan duigen gereden auto's keerden met de maximaal haalbare score van vijf sterren huiswaarts. De Hyundai Bayon is de enige geteste auto die 4 sterren op zijn rapport liet noteren.

De compacte cross-over scoorde op alle vlakken prima, al sleepte de Hyundai op het gebied van veiligheidssystemen de minste punten binnen. De Bayon werd op dit vlak met 67 procent van de haalbare punten beoordeeld. Mocht Hyundai toch balen van het feit dat de Bayon geen vijf sterren haalde, dan heeft Euro NCAP het merk ook positiever nieuws te melden. Twee andere modellen haalden namelijk wél 5 NCAP-sterren.

Euro NCAP Toyota Yaris Cross

Toyota Yaris Cross

Zowel de Hyundai Tucson als de elektrische Ioniq 5 scoorde het maximaal haalbare resultaat. Ook de Toyota Yaris Cross wist 5 NCAP-sterren naar zich toe te trekken. De tweede elektrische auto die door Euro NCAP met 5 sterren werd beoordeeld is de Ford Mustang Mach-E. Op onderstaande video is te zien hoe de 2,1 ton wegende elektrische SUV aan diggelen wordt geramd:

Video

PRIVATE LEASE Toyota Yaris Cross

Arval
Toyota Yaris Cross 1.5 Hybrid First Edition (5D/CVT)
€ 460
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.