Ford Kuga PHEV teruggeroepen vanwege brandgevaar

Ook in Nederland

Ford Kuga
Ford KugaFord KugaFord KugaFord KugaFord KugaFord Kuga

De huidige generatie Kuga is er voor het eerst als plug-in hybride. Nu heeft Ford met juist die versie een kleine tegenslag, want vrijwel alle verkochte exemplaren worden nu teruggeroepen vanwege mogelijk brandgevaar.

Eigenaren van een Ford Kuga PHEV kunnen binnenkort een brief in de brievenbus verwachten waarin staat dat ze terug moeten naar de dealer. Er is een terugroepactie aangekondigd en Ford Nederland laat weten dat dit te maken heeft met mogelijk brandgevaar van de accu. Er kan kortsluiting in de accu komen waardoor de auto spontaan in brand kan vliegen. Ford ontdekte dit euvel nadat vier exemplaren in Europa in brand zijn gevlogen. De Kuga’s kunnen mogelijk tijdens het rijden of zodra ze geparkeerd staan vlam vatten.

In totaal worden zo’n 21.000 Europese Kuga’s teruggeroepen. In Nederland gaat het om 966 exemplaren. “Een derde van deze auto’s is echter nog niet afgeleverd aan de klanten. Deze Kuga's voorzien we uiteraard eerst van de benodigde update voordat klanten hun nieuwe auto kunnen ophalen.” Hierdoor loopt de levertijd wel iets op. De overige Kuga PHEV-eigenaren wordt opgeroepen om binnenkort de dealer te bezoeken. “Tot die tijd adviseren we eigenaren om hun Kuga PHEV niet aan de stekker op te laden en in de automatische EV-modus te rijden: niet geheel elektrisch dus.” Dit moet er voor zorgen dat de accu niet onnodig heet wordt. Naast een brief verschijnt er ook een melding in de Ford Pass-app die eigenaren op hun smartphone kunnen installeren.

De terugroepactie geldt voor Kuga’s die tot 26 juni zijn gebouwd. Zodra de auto op de brug bij de Ford-dealer staat, kijkt een monteur naar de hoogspanningsstekker en controleert deze op mogelijke schades. Indien nodig wordt de stekker kosteloos vervangen.

PRIVATE LEASE Ford Kuga

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum