Ford kondigt Project T3 aan: nieuwe elektrische pick-up

Trust The Truck

Ford F-150 Lightning

Ford komt in 2025 met zijn tweede volledig elektrische pick-up. Veel informatie over het nieuwe model is er nog niet, al weten we al wel dat het model onder werktitel Project T3 door het leven gaat.

Project T3 - wat staat voor Trust The Truck - is de naam waaronder Ford's nieuwe elektrische pick-up vooralsnog bekendstaat. Ford meldt dat zijn nieuwe fabriek in West-Tennessee in 2025 operationeel wordt en vanaf dat jaar de 'T3' gaat produceren. Uiteindelijk moeten er jaarlijks tot 500.000 elektrische pick-ups de fabriekspoorten van het BlueOval City geheten complex verlaten.

Ford omschrijft de 'Project T3' als zijn tweede generatie elektrische pick-up en noemt het een vervolg op de F-150 Lightning, de elektrische versie van de F-150. Het is vooralsnog niet helder of de nieuwe elektrische pick-up die F-150 Lightning al gaat vervangen, of dat het een model is dat Ford ernaast gaat aanbieden. Ford verwacht in ieder geval heel veel van de nieuwe stekker-pick-up. Zo moet de auto 'de Ford pick-up opnieuw uitvinden.' Mogelijk gaat het om een kleinere elektrische pick-up dan de F-150 Lightning, maar dat is vooralsnog pure speculatie. Het nieuwe model moet volgens Ford volledig te updaten zijn en moet de stroom uit zijn accupakket ook kunnen delen.

Afgebeeld: de Ford F-150 Lightning.

PRIVATE LEASE Ford

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.