Ford en Volkswagen Group onderzoeken samenwerking

Mogelijk samen aan de bestelauto's

Volkswagen Transporter spyshots T7
De Volkswagen Groep en Ford bekijken de mogelijkheden om nader tot elkaar te komen. De twee bedrijven onderzoeken onder meer of ze samen een reeks bestelauto's op de markt gaan brengen.

De Volkswagen Groep en Ford hebben een memorandum van overeenstemming getekend waarmee ze officieel aangeven uit te zoeken hoe een mogelijke samenwerking in de toekomst eruit kan zien. Vooralsnog spreken de bedrijven vooral over samenwerking op het gebied van bedrijfsauto's.

Hoe een mogelijke samenwerking er precies gaat uitzien, is dus nog niet bekend. Ford heeft met zijn Transit-modellen een uitgebreide reeks bedrijfsauto's in zijn portfolio. Volkswagen heeft daarnaast auto's als de Caddy, Transporter en Crafter in zijn leveringsgamma. Ford meldt dat het "[...] toegewijd is aan het gezonder maken van het bedrijf" en dat "[...] samenwerken met partners om efficiënter te worden" daar onderdeel van uitmaakt.

Er wordt al heel wat uitgewisseld in bestelautoland, ook buiten de concerns. Denk aan de verwantschap tussen auto's als de Fiat Talento en de Renault Trafic en Opel Vivaro, de Fiat Doblo en de vorige generatie Opel Combo en aan de Mercedes-Benz Citan en de Renault Kangoo. Volkswagen werkte op bedrijfsautogebied eerder samen met Mercedes-Benz. Zo was een Crafter feitelijk een niet met automaat leverbare Mercedes-Benz Sprinter met eigen beeldmerken. Het is mogelijk dat Volkswagen voor zijn op leeftijd rakende Amarok een potentiële vervanger ziet in de Ford Ranger. In een ver verleden werkten Ford en Volkswagen in Zuid-Amerika trouwens ook al eens samen. Een van de bijzondere vruchten daarvan, beschrijven we hier.

Lezersreacties (139) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.