Ferrari SF90 Stradale nu dik 1.100 pk sterk

Wringen

Ferrari SF90 Stradale Novitec
Ferrari SF90 Stradale NovitecFerrari SF90 Stradale NovitecFerrari SF90 Stradale NovitecFerrari SF90 Stradale NovitecFerrari SF90 Stradale NovitecFerrari SF90 Stradale NovitecFerrari SF90 Stradale NovitecFerrari SF90 Stradale NovitecFerrari SF90 Stradale NovitecFerrari SF90 Stradale NovitecFerrari SF90 Stradale Novitec

Vind je de 1.000 pk die de Ferrari SF90 op de weg brengt maar wat aan de magere kant? Klop dan aan bij de heren en dames van Novitec, die tuner weet namelijk nog wat extra vermogen uit de achtcilinder te wringen.

De Ferrari SF90 Stradale is van nature een eersteklas krachtpatser. Het Italiaanse superlatief heeft een maar liefst 780 pk krachtige biturbo 4.0 V8 die bijval krijgt van een 220 pk sterke elektromotor. De bloedsnelle plug-in hybride stampt dankzij die twee motoren tot 1.000 pk naar de voor- en achteras. Je zou denken dat Ferrari wel het uiterste uit zijn hardware heeft weten te persen, maar Novitec is van mening dat de achtcilinder nog wel ruimte biedt voor nog meer kracht. De tuner herschrijft het motormanagementsysteem van de V8, iets dat samen met een nieuw en met bladgoud bedekt uitlaatsysteem 109 pk aan de aandrijflijn van de Ferrari SF90 Stradale toevoegt. Eerder schroefde Novitec het vermogen van de SF90 Stradale al op tot 1.033 pk.

Ferrari SF90 Stradale Novitec

Ferrari SF90 Stradale (Novitec)

De 1.109 pk die de Ferrari SF90 Stradale na de Novitec-behandeling op de weg brengt is voldoende om de supercar in 2,4 tellen een snelheid van 100 km/h te laten stampen. Indrukwekkender nog: in slechts 6,3 raast Novitec's SF90 Stradale vanuit stilstand naar de 200 km/h. Zijn topsnelheid moet die van de standaard SF90 Stradale overtreffen, die ligt normaal op 340 km/h. Novitec heeft natuurlijk een uitgebreide reeks uit koolstofvezel vervaardigde lipjes, randjes, spoilers en skirts voor de SF90 Stradale in het magazijn liggen. Daarnaast kun je bij de tuner aankloppen voor nieuwe lichtmetalen wielen, spacers en kun je zelfs speciale veren voor de SF90's krijgen. Jawel, zelfs voor versies met het Fiorano Package.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.