Ferrari komt met meer dan 1.000 pk sterke SF90

Een stap extra

Spyshots Ferrari SF90 Versione Speciale
Spyshots Ferrari SF90 Versione SpecialeSpyshots Ferrari SF90 Versione SpecialeSpyshots Ferrari SF90 Versione SpecialeSpyshots Ferrari SF90 Versione SpecialeSpyshots Ferrari SF90 Versione Speciale

Is de 1.000 pk die de Ferrari SF90 biedt je te min? Dan kun je aankloppen bij tuners als Novitec om het vermogen van Ferrari's topmodel op te waarderen. Straks kun je ook bij Ferrari zelf terecht voor een meer dan 1.000 pk sterke SF90, het merk komt namelijk met een extra hardcore versie.

In het uitgebreide Ferrari-gamma zwaait de SF90 de scepter. De plug-in hybride supercar heeft namelijk een 780 pk en 800 Nm sterke 4.0 V8 die bijval krijgt van maar liefst drie elektromotoren. Het systeemvermogen bedraagt een machtige 1.000 pk, maar dat blijkt niet voor iedereen genoeg.

De Duitse tuner Novitec biedt van zowel de dichte Ferrari SF90 Stradale als van de open SF90 Spider een variant van 1.109 pk aan. Ferrari werkt nu ook zelf aan een versie die zeer waarschijnlijk door de grens van 1.000 pk breekt. Op deze foto's is namelijk een ingepakt testexemplaar te zien van een Ferrari SF90 'Versione Speciale'. Dergelijke speciale edities volgen bij Ferrari veelal ver in de tweede helft van de beoogde levensfase van een model. De laatste dergelijke variant was de machtige 812 Competizione.

De SF90 op deze foto's hangt nog fanatiek in de camouflageplakkers, maar er vallen al wat uiterlijke verschillen waar te nemen. Zo heeft dit testmodel bredere dorpels en een aangepaste luchtinlaat in de voorklep. Mogelijk gaat eveneens de verlichting aan de achterzijde op de schop. Reken onder meer op de komst van een aangepast uitlaatsysteem. Daarnaast ligt het voor de hand dat de extra heftige Ferrari SF90 krachtiger wordt dan het reguliere model. Dat betekent dat de Ferrari meer dan 1.000 pk levert.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.