Ferrari SF90 niet veilig voor Novitec

1.033 pk aan plug-in hybridekracht

Novitec Ferrari SF90
Novitec Ferrari SF90Novitec Ferrari SF90Novitec Ferrari SF90Novitec Ferrari SF90Novitec Ferrari SF90Novitec Ferrari SF90Novitec Ferrari SF90Novitec Ferrari SF90

Lachen je supercarvrienden je uit om de 780 pk die je Ferrari SF90 levert? Geen probleem. De Duitse tuner Novitec pompt het vermogen van je plug-in hybride krachtpatser maar wat graag op.

Ferrari's SF90 is in elk opzicht een superlatief. De Italiaan heeft namelijk een 4,0-liter biturbo V8 achter de voorstoelen die 780 pk opwekt. Een heftige hoeveelheid, maar dat is nog lang niet alles. Die achtcilinder werkt namelijk nauw samen met een 220 pk elektromotor die het systeemvermogen op maar liefst 1.000 pk brengt. Novitec ziet toch nog ruimte voor verbetering en komt onder meer met een aangepast uitlaatsysteem die het systeemvermogen naar 1.033 pk tilt.

Met dat vermogen sprint de Ferrari SF90 in 2,5 seconden naar de 100 km/h. Zijn topsnelheid ligt op 340 km/h. Komen de cijfers je bekend voor? Dat kan kloppen, de standaard SF90 noteert namelijk dezelfde waarden. Novitec geeft de SF90 verder speciaal lichtmetaal, dat in 72 kleuren leverbaar is. Daarnaast is Novitec in staat de SF90 aan de voorkant 3 centimeter en achter 2,5 centimeter dichter tegen het asfalt te drukken. Uiteraard kun je aankloppen voor allerhande kleuren leer en alcantara in het interieur. Heiligschennis, of stiekem toch wel leuk?

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum