Ferrari SF90 Spider van Novitec: nachtmerrie voor je kapsel

Voor Rupsjes Nooitgenoeg

Novitec Ferrari SF90 Spider
Novitec Ferrari SF90 SpiderNovitec Ferrari SF90 SpiderNovitec Ferrari SF90 SpiderNovitec Ferrari SF90 SpiderNovitec Ferrari SF90 SpiderNovitec Ferrari SF90 SpiderNovitec Ferrari SF90 SpiderNovitec Ferrari SF90 SpiderNovitec Ferrari SF90 SpiderNovitec Ferrari SF90 SpiderNovitec Ferrari SF90 Spider

Je zou denken dat je in de 1.000 pk sterke Ferrari SF90 Spider om vermogen niet verlegen zit. Speciaal voor de Rupsjes Nooitgenoeg heeft de Duitse tuner Novitec een maar liefst ruim 1.100 pk krachtige variant ontwikkeld die elk kapsel sloopt en elk haarstukje naar het harige hiernamaals stuurt.

Met zijn systeemvermogen van 1.000 pk is de Ferrari SF90 Stradale en de opengewerkte Spider-versie daarvan met afstand het krachtigste model dat het merk uit Maranello te bieden heeft. De plug-in hybride exoot heeft een 780 pk sterke 4,0 liter V8 met twee turbo's die hulp krijgt van niet één en ook niet van twee, maar van maar liefst drie elektromotoren. Daarmee trek je elke klinker uit de straat, maar in supercarland is ook 1.000 pk lang niet altijd genoeg. Voor wie meer wil biedt Novitec een oplossing. De tuner trok eerder al twee opgepompte versies van de SF90 Stradale uit zijn trukendoos en geeft nu de open Ferrari SF90 Spider een krachtkuur.

Novitec Ferrari SF90 Spider

Ferrari SF90 Spider volgens Novitec.

Notivec herschrijft het motormanagementsysteem van de machtige achtcilinder en brengt een speciaal uitlaatsysteem naar het neusje van de Ferrari-zalm, met een vermogenstoename van 109 pk en 118 Nm tot gevolg. Je leest het goed, Novitecs Ferrari SF90 Spider levert 1.109 pk. Het origineel was al in staat om in 2,5 tellen vanuit stilstand naar de 100 km/h te rammen en deze extra potente versie slijpt nog eens 0,1 seconde van die tijd af. Een nauwelijks merkbaar verschil, maar je troeft er tijdens een kringgesprek met je supercarvrienden ongetwijfeld iemand mee af. De topsnelheid is met 340 km/h gelijk aan die van het origineel. In slechts 6,5 seconden stuift de SF90 Spider van Novitec naar de 200 km/h. Tijdens die sprint neemt de Novitec-variant meer afstand van een ongewijzigd exemplaar. De SF90 Spider die Ferrari bij je aflevert neemt voor dezelfde sprint namelijk 0,5 tel langer de tijd.

De Ferrari SF90 Spider krijgt van Novitec 21 inch metende lichtgewicht wielen van Vossen aangemeten en wordt vanbuiten verder volgehangen met een relatief subtiele verzameling koolstofvezel extraatjes. Novitec biedt ook nog eens een setje sportveren aan waarmee de SF90 Spider aan de voorzijde 3 centimeter en achter 2,5 centimeter dichter bij het asfalt komt te liggen. Met een druk op de knop komt de neus van de SF90 overigens 4 centimeter omhoog. Handig voor drempels, want ook die zul je met je beresterke Italiaan net als elke andere weggebruiker gewoon moeten nemen.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.