Ferrari Daytona SP3 kost in Nederland ruim €2 miljoen

Één Daytona SP3, of vier andere Ferrari's?

Ferrari Daytona SP3
Ferrari Daytona SP3Ferrari Daytona SP3Ferrari Daytona SP3Ferrari Daytona SP3Ferrari Daytona SP3Ferrari Daytona SP3Ferrari Daytona SP3Ferrari Daytona SP3Ferrari Daytona SP3

Een nieuwe Ferrari is voor de gemiddelde sterveling nagenoeg onbereikbaar. Dat alles relatief is, blijkt ook uit het aanbod in de Ferrari-stal. Waar het ene model enkele tonnen kost, kost het andere zomaar bijna het dubbele daarvan. De Ferrari Daytona SP3, waarvan AutoWeek je nu exclusief de Nederlandse prijs kan melden, maakt het wel heel bont.

Wie zich in de fortuinlijke positie bevindt bij Ferrari te kunnen winkelen voor een nieuw stukje automobiel genot moet zich niet direct te rijk rekenen. Het feest begint in Nederland immers vanaf ruim €275.000. Dat is de prijs die Kroymans vraagt voor de Portofino M. Daarboven staan de Roma (vanaf €278.285) en Roma Spider, de 296 GTB (vanaf €301.848) en GTS, plug-in hybride supersporter SF90 (vanaf €454.303),de ruim een half miljoen kostende Purosangue en de machtige 812 waarvan de prijzen oplopen tot maar liefst €710.440. Bakken met geld, maar het zijn bedragen die verbleken bij de prijs die je in Nederland betaalt voor de Ferrari Daytona SP3.

Ferrari Daytona SP3

Ferrari Daytona SP3.

Wat kies jij?

De Ferrari Daytona SP3 kost in Nederland de lieve som van €2.106.679. Daarvoor kun je een Roma, een 296 GTS, een SF90, een Purosangue én een 812 GTS aanschaffen en nog heel wat geld op zak houden. Waarom de Daytona SP3 zo genadeloos prijzig is? Allereerst is het een tot 599 stuks gelimiteerde Ferrari van de Icona-lijn, een reeks door historische Ferrari's geïnspireerde auto's die enkel in beperkte oplage op de weg verschijnen. Daarnaast heeft de Daytona SP3 een machtige 6,5-liter V12 zonder enige vorm van elektrohulp als kloppend hart. Die krachtcentrale nodigt de Nederlandse fiscus uit zijn bpm-tanden gulzig in de gevleugelde Daytona SP3 te zetten.

De 6.5 V12 stampt 840 pk en 697 Nm via een zeventraps automaat met dubbele koppeling naar de achterwielen. De op de LaFerrari gebaseerde Daytona SP3 knalt in nog geen 2,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h en is in staat door te denderen tot meer dan 340 km/h.

Lezersreacties (27)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens