Facelift Citroën DS5 duikt op in China

Citroën DS5 facelift
Het is inmiddels al drie jaar geleden dat de Nederlandse markt kennis kon maken met de Citroën DS5 en dan weten de insiders genoeg: tijd voor een facelift! We moeten nog even op de officiële onthulling wachten, maar dankzij een perslek in China kunnen we nu al een blik op de voorkant werpen.

Deze foto verscheen op de Chinese website Auto.Sohu.com. Het eerste dat opvalt, is de nieuwe grille: het Citroën-logo maakt namelijk plaats voor een DS-logo. Dit past in de nieuwe strategie van PSA om DS los te weken van Citroën en hoger in de markt te zetten.

Het blijft niet bij een andere grille: de ontwerpers hebben de voorbumper en de lichtunits ook aangepast bij deze facelift.

We houden nog wel een kleine slag om de arm voor de Europese DS5: in China wijken de modellen soms iets af van de Europese en ook heeft PSA voor dat land twee unieke modellen ontwikkeld, de DS6 WR en DS5 LS.

Uiteraard is nog niet bekend of bij de facelift het motorenpalet ook op de schop gaat. De kans is groot dat de DS het weer bij viercilinders en de zuinige Hybrid4-aandrijflijn houdt.

We verwachten de Europese onthulling van de DS5 facelift op de salon van Genève in maart 2015, maar het is mogelijk dat DS het debuut van de opgefriste DS5 voor een Chinese show wil bewaren.

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.