Citroën DS5 LS R Concept: luxe powersedan

Citroën DS 5 LS R Concept
Citroën DS 5 LS R ConceptCitroën DS 5 LS R ConceptCitroën DS 5 LS R ConceptCitroën DS 5 LS R ConceptCitroën DS 5 LS R ConceptCitroën DS 5 LS R ConceptCitroën DS 5 LS R ConceptCitroën DS 5 LS R ConceptCitroën DS 5 LS R Concept
In de laatste maand van vorig jaar presenteerde Citroën de DS5 LS, een luxe sedan met Franse flair die speciaal voor de Chinese markt werd ontwikkeld. Vandaag presenteert Citroën hetzelfde model opnieuw, alleen is hij ditmaal overgoten met een R-sausje.

De R-toevoeging van Citroën kennen we maar al te goed. De DS3 R heeft zich namelijk al als een echte scheurneus bewezen. Citroën heeft nu ook z'n hagelnieuwe DS 5 LS van een R-kostuum voorzien. De auto zal in conceptvorm schitteren op de Peking Motor Show die later deze maand van start gaat.

We zien een luxe ogende sedan die dankzij wat zwarte accenten en forse 20-inchwielen iets van z'n klassieke voorkomen verliest. De grille, voorzien van 'vleugels' die de koplampunits induiken, gaan we volgens Citroën terugzien op toekomstige DS-modellen.

Onder de kap heeft Citroën een geblazen 1,6-litermotor gelegd die we kennen uit de DS3 Racing. Waar die er in z'n kleinere broertje iets meer dan 200 pk uit perst, levert het exemplaar in het studiemodel 300 pk en 400 Nm. De R-versie ligt 1,5 centimeter dichter bij het asfalt en schakelen gaat via paddles achter het stuur.

De lijn langs de bovenkant van de zijruiten wordt door het gebruik van een koolstofvezel strip doorgetrokken naar achteren. Het interieur is volledig bedekt met leer en alcantara en op het stuur komen we een R-logo tegen. Het leerwerk is bovendien afgewerkt met stiksels in een DS-patroon.

Over een productiemodel wordt nog niet gerept, maar het zou zomaar kunnen dat de Chinezen deze sportieve Fransman op korte termijn kunnen kopen.

Lezersreacties (55) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.