Euro NCAP deelt testresultaten Toyota Yaris

Vijf sterren

Toyota Yaris Euro NCAP
Toyota Yaris Euro NCAPToyota Yaris Euro NCAPToyota Yaris Euro NCAPToyota Yaris Euro NCAPToyota Yaris Euro NCAPToyota Yaris Euro NCAPToyota Yaris Euro NCAP

Door de coronacrisis bleef het dit jaar tot nu toe erg rustig in het testcentrum van veiligheidsinstituut Euro NCAP. Langzaam maar zeker komen de tests weer op gang. De eerste scorekaart van dit jaar wordt gedeeld: de gloednieuwe Toyota Yaris krijgt de eer.

Tot nu toe konden vrijwel alle generaties van de Toyota Yaris - met uitzondering van de eerste in 2000 - op vijf veiligheidssterren rekenen. Bij de nieuwste generatie van de compacte Aziaat is dat niet anders, want de witte Yarissen crashen vijf sterren bij elkaar. Euro NCAP noemt de Yaris zelfs de nieuwe 'benchmark' voor het segment door zijn goede score. Het instituut is vooral te spreken over Toyota's nieuwe airbag, die tussen de passagiers voorin afgaat bij een zijdelingse crash. Daarmee wordt de kans op contact tussen beide passagiers zeer beperkt.

De gemiddelde score van de Yaris komt uit op 82,5 procent. Daarbij vallen de punten voor volwassenenbescherming (86 procent) en de aanwezige veiligheidssystemen (85 procent) het meest op. Pakken we de scorekaarten van concurrenten erbij, dan laat de Yaris de Volkswagen Polo (gemiddeld 79 procent), Peugeot 208 (gemiddeld 76 procent) en Ford Fiesta (gemiddeld 74 procent) glansrijk achter zich.

PRIVATE LEASE Toyota Yaris

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.