eRuf Greenster: groen, maar dan leuk

eRuf Grreenster
Porsche tuner Ruf heeft zich helemaal gestort op de elektrische auto. Naast opgevoerde 911's kun je binnenkort bij eRuf terecht voor een elektrische Porsche. Deze Greenster staat op de beurs in Genève en is een samenwerking tussen het bedrijf uit Pfaffenhausen en elektronicagigant Siemens.
Ruf heeft al eens een elektrische 911 laten zien. Deze Greenster is de volgende evolutie. Vanaf 2010 is hij te koop. Het idee van Alois Ruf werd geboren toen hij bedacht dat zijn privé-waterkrachtcentrale niet alleen het Duitse elektriciteitsnetwerk kon voeden, maar ook geschikt was voor het opladen van elektrische auto's. Daarop werd eRuf in het leven geroepen. Samen met Siemens is deze Greenster ontworpen. Die staat te blinken op de Autosalon van Genève. De showauto is nog uitgerust met een 270 kW en 950 Nm sterke elektromotor. Zijn opvolger krijgt een dubbele elektromotor en wordt in een kleine serie gebouwd. Die auto kan worden gehangen aan een 400 volt-aansluiting en kan zijn batterij dan in minder dan een uur opladen. Die oplader kan op zijn beurt ook het reguliere energienetwerk voeden. De Greenster kan in vijf seconden van 0 naar 100 km/u en hij gaat door tot 250 km/u. Op een acculading komt hij 259 kilometer ver en met het grotere pakket is dat 320 km. De elektrische 911 legt 1.695 kilo op de schaal.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.