Elke nieuwe Honda ook geëlektrificeerd te krijgen

Honda legt grote focus op elektrokracht

Honda Urban EV Concept
Honda heeft zojuist laten weten dat elk model dat het vanaf nu op de markt brengt, ook met een geëlektrificeerde aandrijflijn beschikbaar komt.

Momenteel heeft Honda op de beursvloer van de IAA van Frankfurt de Urban EV Concept staan, een vooruitblik op een volledig elektrische retrohatchback die daadwerkelijk in productie gaat. Vanaf 2019 moet de auto op de markt verschijnen, ook in Europa. Daar houdt het (semi-) elektrische nieuws niet op, want ook de nieuwe Honda CR-V komt onze kant op. In 2018 is de nieuwe SUV op de Europese markt te vinden, een model dat ook als Hybrid beschikbaar komt.

Honda hoopt dat omstreeks 2030 tweederde van z'n verkochte auto's over een geëlektrificeerde aandrijflijn beschikt. Daartoe behoren dus hybriden, plug-ins, EV's en auto's met een brandstofcel aan boord. "In Europa zien we dat de verschuiving naar geëlektrificeerde modellen groter is dan waar dan ook ter wereld," zegt Hachigo, CEO van Honda Motor Co. "Europa is daarmee duidelijk toe aan 'de volgende stap'", aldus de topman.

Lezersreacties (58) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.