Elektrische sportauto Ford komt in 2020

Mach 1 aangekondigd, mogelijk Mustang EV

Ford Mach 1
Ford heeft tijdens de North American International Auto Show meer verteld over zijn elektrotoekomst. Dat lijkt een spannende te worden.

James D. Farley, Executive Vice President en President Global Markets van Ford, meldt dat het merk zijn investeringen in de ontwikkeling van geëlektrificeerde modellen en volledig elektrische auto's verhoogd naar 11 miljard dollar. Dat is de tweede verhoging van het investeringsbudget in korte tijd. Begin 2017 kondigde Ford een uitgebreid elektro-offensief aan, iets waarmee tot 2022 een investering van 4,5 miljard dollar gepaard gaat. Later in 2017 liet Ford weten dat het grondige hervormingen zou doorvoeren, die onder andere een besparing op de ontwikkeling van verbrandingsmotoren (van 1,7 naar 1,2 miljard dollar) als gevolg hadden. Het geld dat wordt bespaard, zou in de ontwikkeling van geëlektrificeerde aandrijflijnen worden gestoken. Ford meldt nu dat het in totaal geen 5 miljard dollar, maar 11 miljard dollar gaat investeren in de ontwikkeling van geëlektrificeerde modellen. Helaas zegt het merk niet binnen welk tijdsbestek de investering wordt gedaan.

Wel weet Ford zijn toekomstplannen mooi te lanceren. Farley spreekt namelijk over de komst van een elektrische sportauto die in 2020 op de markt moet komen. Die elektrische krachtpatser is al voorzien van een naam: Mach 1. Dat wekt de suggestie dat Fords eerste elektrische sportieveling een elektrische variant van de Mustang is. Het merk gebruikte de aanduiding Mach 1 immers tussen 1969 en 1978 en tussen 2003 en 2004 voor extra sportieve smaken van die ponycar.

Farley geeft verder weg dat de begin vorig jaar al aangekondigde hybrideversie van de F-150 in 2020 in Dearborn (Michigan) wordt geproduceerd. De hybride F-150 is één van de dertien geëlektrificeerde nieuwkomers die tot 2022 op de markt komen.

PRIVATE LEASE Ford

DirectLease
Ford Puma 1.0 EcoBoost 125pk Titanium (5D/6H)
€ 489
 
DirectLease
Ford Focus 1.0 EcoBoost 125pk Hybrid Titanium (5D/6H)
€ 509
 
Arval
Ford Kuga 2.5 PHEV Titanium (5D/CVT)
€ 654
 

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.