Elektrische Seres 3 nu al te bestellen

Rijk uitgerust vanaf net geen 38 mille

SERES 3
SERES 3SERES 3SERES 3SERES 3SERES 3SERES 3SERES 3SERES 3SERES 3SERES 3SERES 3SERES 3SERES 3Seres 3Seres 3Seres 3Seres 3Seres 3Seres 3Seres 3Seres 3Seres 3Seres 3Seres 3Seres 3SERES 3Seres 3Seres 3Seres 3Seres 3Seres 3Seres 3Seres 5 en 7Seres 5 en 7Seres 5 en 7Seres 5 en 7Seres 5 en 7Seres 5 en 7Seres 5 en 7Seres 5 en 7

Begin december kondigde Seres aan de Nederlandse markt te bestormen. Seres laat er geen gras over groeien en geeft niet alleen de technische specificaties van zijn elektrisch aangedreven eerstgeborene vrij, maar voorziet de compacte cross-over direct van prijskaartjes.

De Seres 3 is een 4,39 meter lange elektrische cross-over die zo'n 9 centimeter groter is dan de MG ZS EV, maar wel min of meer in hetzelfde segment valt. De wielbasis bedraagt 2,66 meter. De Chinees-Amerikaanse Seres 3 is in feite een aangepaste versie van de Fengon E3 van de Chinese fabrikant Dongfeng. Dat deed ons al vermoeden dat de specificaties van de Seres 3 nagenoeg overeen zouden komen met die Chinese cross-over. Dat blijkt te kloppen.

SERES 3

Seres 3

De cross-over heeft een kobaltvrij accupakket van 52 kWh in zijn bodem waarmee hij een actieradius van 320 kilometer (WLTP) moet kunnen halen. Het accupakket is aan een snellader in 30 minuten van 20 naar 80 procent vol te jagen. Op de vooras zit een 163 pk en 200 300 Nm sterke elektromotor die hem in 8,9 seconden naar de 100 km/h brengt. De topsnelheid bedraagt 155 km/h.

De Seres 3 heeft in Nederland een vanafprijs van € 37.995. Dat bedrag ligt boven de vanafprijs van de MG ZS EV, die net geen 31 mille kost. Die is echter iets kleiner, heeft een minder krachtige elektromotor (143 pk) en perst met 263 kilometer een kleinere actieradius uit zijn accupakket van 45 kWh. Ook is het uitrustingsniveau van de Seres 3 ronduit riant te noemen.

Seres 3

Seres 3

Uitrusting

Voor de vanafprijs van € 37.995 krijg je namelijk 18-inch lichtmetaal en is de '3' standaard voorzien van ledverlichting rondom. Verder is hij voorzien van nagenoeg alles wat je in een doorsnee moderne personenauto kunt wensen. Climatecontrol? Aanwezig. Hetzelfde geldt voor cruisecontrol, een glazen panoramadak, parkeerhulp rondom, elektrisch verstelbare voorstoelen en zelfs een compleet met leer bekleed interieur. Privacy glass, verwarmde voorstoelen, een met leer bekleed stuurwiel, keyless go, een regensensor en elektrisch verwarmbare én verstelbare buitenspiegels maken tevens deel uit van de standaarduitrusting. Centraal op het dashboard zit in alle gevallen een 10,25-inch scherm dat bij het infotainmentsysteem hoort. In de Seres 3 kun je zelfs je telefoon draadloos opladen.

Ook wat veiligheidssystemen betreft is de Chinees helemaal actueel. Hill Start Assist, Hill Hold Control, Hill Descent Control, Lane Departure Warning, Forward Collision Warning, een noodremsysteem en een elektronische handrem zijn allemaal standaard.

De fabrikant zegt nog te werken aan een trekhaakoptie, daarover wordt in het eerste kwartaal van 2021 meer bekend. De Seres 3 is per direct online te configureren en kan ook worden besteld.

Seres 5 en 7

Seres 7

Verder

Blijft het bij de Seres 3? Natuurlijk niet. Op de website van het merk is al de Seres 5 (foto 34 t/m 36) en Seres 7 (foto's 37 t/m 41) geplaatst, grotere EV's waarvan het merk later meer informatie vrijgeeft.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (81) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum