Elektrische Mercedes-Benz EQB voor Europa

Meer motorversies op komst

Mercedes-Benz EQB
Mercedes-Benz EQBMercedes-Benz EQBMercedes-Benz EQBMercedes-Benz EQBMercedes-Benz EQBMercedes-Benz EQBMercedes-Benz EQBMercedes-Benz EQBMercedes-Benz EQBMercedes-Benz EQBMercedes-Benz EQBMercedes-Benz EQBMercedes-Benz EQBMercedes-Benz EQBMercedes-Benz EQB

Mercedes-Benz heeft de stortkokers waarmee het autoland overlaadt met groot nieuws nog niet dichtgedraaid. Zo weten we nu meer over de volledig elektrische EQB die dit jaar op de Europese markt komt. Die elektrische cross-over wordt in ieder geval leverbaar met twee elektrische aandrijflijnen.

In april dit jaar presenteerde Mercedes-Benz tijdens Auto Shanghai de EQB, in feite een volledig elektrische versie van de GLB met een typisch EQ-front en een afwijkende achterzijde. Tijdens die internationale lancering gaf Mercedes-Benz al de eerste informatie over de aandrijflijnen vrij. Zo zou de voor de Chinese markt bestemde EQB in China in ieder geval leverbaar worden met een 292 pk sterke aandrijflijn. Tijdens de IAA van München geeft Mercedes-Benz meer informatie over de aandrijflijnen in de Europese EQB.

Hij komt in Europa in ieder geval als EQB 300 4Matic op de markt. De Mercedes-Benz EQB 300 4Matic krijgt twee elektromotoren die samen 230 pk en 390 Nm sterk zijn. Een stap daarboven staat de EQB 350 4Matic, een 292 pk en 520 Nm leverende variant. Beide versies komen 419 kilometer ver op hun 66,5 kWh accupakket. De EQB 300 4Matic sprint in 8 tellen naar 100 km/h, de EQB 350 4Matic klaart dat klusje in 6,2 seconden en is daarmee fors rapper. Van zowel de EQB 300 als 350 ligt de topsnelheid op 160 km/h. Aan een snellader is het accupakket met een laadvermogen van 100 kWh weer vol te pompen. Mercedes-Benz meldt daarnaast dat er ook een voorwielaangedreven versie komt én dat het een speciale long range-variant in het vat heeft zitten. De kleinere elektrische  EQA is er ook als 250 met 190 pk en 375 Nm krachtige elektromotor op de vooras. Kijk niet gek op als de EQB dus ook als 190 pk EQB 250 leverbaar wordt.

De Europese EQB heeft dezelfde afmetingen als de eerder dit jaar in China gepresenteerde versie. Dat betekent dat de elektrische cross-over 4,68 meter lang is en een wielbasis heeft van 2,83 meter. De EQB biedt plaats aan vijf of zeven inzittenden en rolt straks van de band in Kecskemét in Hongarije. De bagageruimte van de vijfzitter is 495 tot 1.710 liter groot. In de versie met zeven zitplaatsen moet je vanwege de derde zitrij genoegen nemen met een alsnog meer dan bruikbare 465 tot 1.620 liter. Nederlandse prijzen zijn er nog niet.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz EQB

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz EQB 250 Business Line (5D/CVT)
€ 879
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum