Elektrische Aiways U5: sneller laden, hogere prijs

Subtiel verbeterd

Aiways U5 2022
Aiways U5Aiways U5Aiways U5Aiways U5Aiways U5Aiways U5Aiways U5

De elektrische Aiways U5 krijgt een upgrade die een van de grootste kritiekpunten op de SUV wegneemt. Het gevolg: sneller laden, maar ook een hogere vanafprijs.

In april schreven we al over een klein aantal aanpassingen die het Chinese Aiways op zijn elektrische SUV U5 doorvoert. De Aiways U5 was zelfs tegen bijbetaling niet met een driefasenlader te krijgen, maar heeft vanaf nu een 11 kW driefasenlader en die is nog standaard ook. Met de 11 kW-lader is het 63-kWh accupakket in 35 minuten van 20 tot 80 procent op te laden.

Daarnaast herziet Aiways de smaken waarin de U5 geleverd wordt. Hij was er voorheen als Standaard, Showroom en Premium en is er nu alleen als XCite en als Prima. De XCite kost €40.950, de Prima wisselt vanaf €44.850 van eigenaar. Je herkent de subtiel vernieuwde Aiways U5 overigens aan de antenne, of eerder aan het ontbreken van een zichtbaar exemplaar op het dak. Daarnaast levert Aiways de U5 in een nieuwe grijze lakkleur. De U5 blijft niet de enige elektrische SUV van Aiways, op termijn voegt het merk in Europa namelijk ook de U6 - een SUV met een sterk aflopende daklijn - aan zijn leveringsgamma toe.

PRIVATE LEASE Aiways U5

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (42)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens