Eerste Britse Fastned-station in gebruik

Na Nederland en Duitsland

Fastned Groot-Brittannië UK EU

Na Nederland en Duitsland steekt Fastned nu Het Kanaal over, want in Groot-Brittannië is sinds kort het eerste snellaadstation van het bedrijf actief. Fastned is neergestreken in het Britse Sunderland, om de hoek bij de fabriek waar de Nissan Leaf het levenslicht ziet.

Met tientallen snellaadstations in ons land is Fastned voor elektrisch rijdend Nederland een bekende naam geworden. De teller voor Nederland en Duitsland staat boven de negentig. Sinds vandaag kunnen Britten aan de West Wear Street in Sunderland ook aan de slag met een snellader, want in noordoosten van het Verenigd Koninkrijk opent Fastned zijn eerste Britse station. Dat is gebouwd door Fastned, maar is in handen van de North East Joint Transport Committee (JTC) en wordt financieel ondersteund door de Go Ultra Low Cities Grant en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het snellaadstation is met zijn laadcapaciteit van 350 kW voor Groot-Brittannië een unicum.

De locatie voor het station is tactisch gekozen, vanwege de nabijgelegen fabriek waar de elektrische Leaf wordt geproduceerd. Het laadstation in Sunderland kan maar kort van zijn status als enige Britse Fastned-locatie genieten, want het bedrijf maakt bekend dat het nog uitnodiging voor een aanbesteding voor vijf andere locaties in het noordoosten van Engeland heeft binnengekregen.

Naast het Verenigd Koninkrijk breidt Fastned verder uit over Europa. België, Zwitserland en Frankrijk staan als eerste op de agenda. De onderneming streeft naar een Europees netwerk van 1.000 laadstations.

Lezersreacties (31) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.