Eerste beeld Mitsubishi XM Concept

Concept maakt plaats voor kleiner model

Mitsubishi XM Concept
Volgende week slaat de Gaikindo Auto Show in Indonesië zijn poorten open. Mitsubishi zet er de XM Concept neer, een studiemodel dat we nu al kunnen bekijken.

Het is niet voor het eerst dat Mitsubishi een kleine lading informatie vrijgeeft over zijn nieuwste concept-car. Eind vorige maand kregen we namelijk slechts een schimmige afbeelding van het toen nog naamloze studiemodel te zien. Vandaag wordt die lijn voortgezet.

De XM Concept is een cross-over tussen een SUV en een MPV, voor Mitsubishi reden genoeg de auto als Cross-Over MPV aan te duiden. We zien een ogenschijnlijk ruime MPV met een hoog-op-de-poten-uitstraling. Aan de voorzijde hebben de ontwerpers Mitsubishi's Dynamic Shield-front geplaatst. Ook deze conceptuele nieuweling ontkomt niet aan donkere D-stijlen om zo een 'zwevend dak' te creëren, een hype in autoland. De Japanner biedt plaats aan zeven inzittenden

Hoewel de concept-car als zevenzitter is gepresenteerd, lijkt het er niet op dat de auto in die vorm op de markt verschijnt. Mitsubishi zegt nu al dat de uiteindelijke productieversie een kleine cross-over zal zijn die optische overeenkomsten met de XM Concept zal hebben. In oktober 2017 verschijnt hij in Indonesië op de markt en daar zal hij ook worden geproduceerd.

Vorig jaar kregen we van Mitsubishi de EX Concept te zien, een vooruitblik op een compacte cross-over die al optische overeenkomsten met de XM Concept vertoonde.

PRIVATE LEASE Mitsubishi

DirectLease
Mitsubishi Space Star 1.2 Connect+ (5D/5H)
€ 331
 

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.