Drie Skoda-SUV's op komst in China

Kodiaq Coupé, Yeti en...?

Skoda SUV's
Op een Chinese website is een afbeelding verschenen die de toekomstplannen van Skoda in dat land toont. Daarop zijn vier SUV's te zien, waarvan we drie exemplaren kunnen invullen.

CarNewsChina.com, de site waarvoor de Nederlandse AutoWeek China-correspondent Tycho de Feijter werkzaam is, heeft de hand weten te leggen op de afbeelding. Daarop is ten eerste de reeds onthulde Kodiaq te zien, maar ook de Kodiaq Coupé. De komst van dat model heeft Skoda al bevestigd, alleen is het nog de vraag of de sportieve SUV ook buiten China leverbaar wordt.

Dat betekent dat er nog twee modellen overblijven, aangeduid met de raadselachtige namen Model Q en Model K. De Q is waarschijnlijk de nieuwe Yeti, wat afgaande op de spionagebeelden een Volkswagen Tiguan met Skoda-neus is. Dat betekent dat de Yeti een stuk dichter bij de Kodiaq komt te staan dan nu het geval is, al is een Tiguan wel kleiner dan Skoda's MQB-SUV. De Model K zou een vernieuwde variant van de Yeti zijn. De MPV-achtige compacte cross-over komt dan als budget-optie naast het nieuwe model in het gamma.

PRIVATE LEASE Skoda

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.