Dít is de SSC Tuatara

Amerikaanse snelheidsduivel

SSC Tuatara
SSC TuataraSSC TuataraSSC TuataraSSC TuataraSSC Tuatara
Meer Pebble Beach-nieuws op de zondagmiddag. Het Amerikaanse SSC North America heeft tijdens het bijzondere autofeest het doek verwijderd van de Tuatara.

SSC North America, voorheen bekend als Shelby SuperCars, liet in 2013 al een voorproefje zien van de hypercar die het vandaag eindelijk heeft gepresenteerd. Deze Tuatara, in feite de opvolger van de Ultimate Aero uit 2007, stelt op vermogensvlak in ieder geval niet teleur.

De Tuatara heeft een 5,9-liter grote biturbo V8 achter de voorstoelen liggen die 1.350 pk levert. Wie de tank echter volgooit met E85, krijgt met zijn rechtervoet de controle over maar liefst 1.750 pk. De krachtbron is samen met Nelson Racing Engines ontwikkeld. De topsnelheid van de Tuatara moet volgens de Amerikanen op - jawel - 480 km/h liggen. Schakelen geschiedt middels een zeventraps transmissie, in feite een gerobotiseerde handbak en dat is vrij opmerkelijk te noemen.

Zowel chassis als de koets van de auto zijn uit koolstofvezel vervaardigd en dankzij dat lichtgewicht materiaal weegt de auto slechts 1.275 kilo. SSC belooft tevens een cW-waarde van 0,279. Ter vergelijk, Bugatti's Chiron noteert onder dat kopje 0,36 achter zijn naam en de Koenigsegg Agera 0,33. De Tuatara is 4,43 meter lang, 2 meter breed en slechts 1,09 meter hoog.

Volgens SSC North America kan de auto besteld worden en start de productie ervan spoedig. Het bedrijf zegt 100 exemplaren te gaan bouwen. Een prijs is vooralsnog niet bekend.

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.