Dit is de elektrische Ford E-Tourneo Custom

Met z'n allen rondstekkeren

Ford E-Tourneo Custom
Ford E-Tourneo CustomFord E-Tourneo CustomFord E-Tourneo CustomFord E-Tourneo CustomFord E-Tourneo Custom

Ford herlaadt de EV-wapens en vuurt een wel heel ruime nieuwe elektrische auto op autoland af. We maken kennis met de Ford E-Tourneo Custom, de volledig elektrische personenautoversie van de minstens zo elektrische E-Transit Custom.

De Volkswagen ID Buzz en de EQV van Mercedes-Benz zijn samen met een uitgebreide reeks ruimtereuzen van Stellantis dé ideale elektrische metgezellen voor wie geregeld met meer dan slechts een klein aantal personen op pad moet. Eerder dit jaar lanceerde Ford de volledig elektrische E-Transit Custom en nu presenteert Ford Pro de personenautoversie daarvan: de Ford E-Tourneo Custom.

Ford E-Tourneo Custom

Ford E-Tourneo Custom

De Ford E-Tourneo Custom biedt plaats aan tot acht inzittenden en heeft een 218 pk sterke elektromotor. Het accupakket heeft een bruikbare (netto) capaciteit van 74 kWh, voldoende voor een actieradius van 370 kilometer. Een 11 kW-driefaselader is standaard. Snelladen kan met een laadvermogen van 125 kW. Het maximum trekgewicht bedraagt 2.000 kilo. In de elektrische gigant vind je 2,3 kW-stopcontacten waarmee je diverse digitale apparaten moet kunnen laden.

Ford E-Tourneo Custom

Ford E-Tourneo Custom

Uiteraard heeft de Ford E-Tourneo Custom een flexibel interieur, compleet met een op rails geplaatste tweede en derde zitrij. In het interieur vind je een 13-inch infotainmentscherm dat bij het SYNC4-infotainmentsysteem hoort, achter het stuurwiel zit een 12-inch groot digitaal instrumentarium. Interesse in de E-Tourneo Custom? Dan moet je nog even geduld hebben. In de nazomer van 2023 worden de eerste exemplaren van de Ford E-Tourneo Custom geleverd.

Lezersreacties (16)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens