De Persplaat: Toyota Corsa

Flirten per Tercel

Toyota Corsa Persplaat
De Japanse merken blinken uit in originele persplaten. Soms pakte dat wat eigenaardig uit. We zagen het eerder in deze rubriek en ook vandaag zal dat weer blijken.

Wat zien we: Twee - naar wij aannemen- stelletjes die het in een andere samenstelling meer naar hun zin lijken te hebben. De twee koppels kregen van de fotograaf de opdracht uit de auto te hangen voor de foto, al lijken de vrouwelijke bijrijder in de rode Corsa en de mannelijke bestuurder in het blauwe exemplaar halverwege het proces de aandacht verloren te zijn om een overstap te maken naar het pad der liefde. Of er relaties op de klippen zijn gelopen, weten we niet, maar de dame in kwestie lijkt zo geïnteresseerd dat ze bij een vleugje sterker opgelaaide passie voorover richting aardoppervlak gevallen zou zijn. Vrouwlief in de blauwe Corsa zwaait braaf naar de camera en ook de mannelijke bestuurder in de rode Corsa doet netjes wat hem is opgedragen. Hippe kleding, overigens.

Waarom zien we dat: De sportkleding van de gefotografeerde koppels - afgaande op de zweetband rechts in beeld - doet vermoeden dat Toyota dolgraag wilde laten zien dat de auto een zeker lifestyle-gehalte had. De afbeelding is uiteindelijk wel geslaagd.

De auto: Nee, Toyota Corsa is geen misverstand. De laatste generatie Tercel - die tussen de Starlet en de Corolla in viel - werd in het thuisland als Corsa aangeduid. Deze oerdegelijke generatie was tussen 1982 en 1986 te koop.

PRIVATE LEASE Toyota

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.