Datsun sedan duikt op in Rusland

Datsun sedan opgedoken
Dit jaar wil Datsun een budgetsedan op onder andere de Russische markt brengen. Vandaag is de auto zonder camouflage op het asfalt gespot.

Datsun heeft al de Go en de Go+ gepresenteerd. De eerste is een eenvoudige hatchback, de tweede een MPV-achtige versie op basis van de Go. De Russen krijgen de beschikking over een sedan, en dat model zien we vandaag dankzij het Russische Wroom.ru zonder camouflage op straat opduiken.

De sedan is samen met het Russische AvtoVaz, waar Datsun-eigenaar Renault-Nissan een meerderheidsbelang in heeft, ontwikkeld. Naar verluidt deelt het sedannetje z'n genen met de Lada Granta, een sedan die op zijn beurt weer een doorontwikkeling is van de Kalina. Met name de uitstekende bilpartij toont enige overeenkomsten met deze Rus.

De nog naamloze auto zal door AvtoVaz in Rusland geproduceerd worden. Gisteren kwamen te weten dat Renault-Nissan inmiddels druk bezig is om de fabrieken klaar te stomen voor de Datsun-productie.

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.