‘Compacte EV wordt geen Seat, maar Cupra’

Weer niet

Cupra UrbanRebel

Vanaf 2025 verschijnt er een reeks extra compacte elektrische MEB-modellen van de Volkswagen groep. Seat neemt bij dat project de leiding, maar toch zou het merk Seat weleens achter het net kunnen vissen voor deze auto.

Dat nieuws doet best wat wenkbrauwen fronsen. Seat wordt namelijk uitgebreid naar voren geschoven als de kartrekker voor het compacte-EV-project van Volkswagen, dat vanaf 2025 een reeks modellen van grofweg Ibiza-formaat moet opleveren. Daarmee werd breed en ook door ons aangenomen dat dit de eerste MEB-auto wordt onder de merknaam Seat, nadat de Seat El-Born-concept uit 2019 ook al opdroogde als Cupra. Volgens Automotive News Europe wacht de kleinere EV echter datzelfde lot.

Verantwoordelijk

Seat S.A. is als bedrijf weliswaar verantwoordelijk voor die auto, maar zal het model volgens deze bron uitsluitend als Cupra gaan voeren. Daarbij gaat het uiteraard om de productieversie van de onlangs gepresenteerde Urban Rebel Concept. Reken op een hatchback met wat cross-over-trekjes, en vooral zonder de gigantische achtervleugel van die concept-car.

Seat compacte EV

Ambities

Of en wanneer Seat dan wel een MEB-model krijgt toebedeeld, is in deze geruchtenfase uiteraard nog niet duidelijk. Cupra lijkt een steeds grotere rol te krijgen binnen het bedrijf Seat en heeft ook concretere elektrische ambities dan het merk waaruit het ontsproten is.

Martorell

Seat wil in z’n fabriek in Martorell, nabij Barcelona, jaarlijks 500.000 auto’s uit deze compacte MEB-familie gaan bouwen. Dit betreft niet alleen de eigen Cupra (of Seat), maar ook auto’s van de ander merken binnen de groep. Wat de komst van deze modellen betekent voor de auto’s die nu in Martorell worden gebouwd, is nog niet duidelijk. Seat produceert hier momenteel vrijwel al z’n modellen, met uitzondering van de op auto’s van andere merken gebaseerde Mii en de Alhambra.

PRIVATE LEASE Seat

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.