'Compacte cross-over Hyundai in 2017'

Hyundai Intrado Concept
Hyundai heeft door dat het wel heel erg de boot mist als het geen compacte cross-over in Europa gaat leveren. Vandaar dat er in 2017 zo'n auto in het gamma komt.

Dat heeft een bron bij Hyundai aan Automotive News verteld. Momenteel voert het Koreaanse merk al een compacte cross-over in China, de iX25. Het is echter onduidelijk of die auto ook in Europa op de markt komt.

De bron zegt hierover: "De iX25 was specifiek ontworpen voor de Chinese markt en we willen wel zeker zijn dat de compacte cross-over ook aan de Europese eisen voldoet". Als de iX25 niet komt, dan is de Intrado Concept (foto 1) van de Autosalon van Genève wellicht een indicatie wat we kunnen verwachten.

De nieuwe Hyundai i20 zal waarschijnlijk de basis vormen voor de compacte cross-over. Hyundai overweegt die auto ook als stationwagon op de markt te brengen, om het gemis van een cross-over enigszins goed te maken.

Analisten verwachten dat er dit jaar meer dan 500.000 compacte cross-overs in Europa worden verkocht. In 2020 zijn dat er zelfs meer dan 1.000.000, voorspellen ze.

PRIVATE LEASE Hyundai

DirectLease
Hyundai i10 1.0i Comfort (5D/5H)
€ 298
 
DirectLease
Hyundai Bayon 1.0 T-GDI 100pk Comfort (5D/6H)
€ 409
 
DirectLease
Hyundai Kona 1.6 GDI HEV Comfort (5D/6A)
€ 479
 
DirectLease
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI i-Motion (5D/6H)
€ 559
 

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.