Citroën wil met DS naar VS

Citroën DS Divine Concept
Steeds meer ingewijden spreken over een mogelijke terugkeer van PSA Peugeot-Citroën naar de Verenigde Staten. Een sleutelrol daarin zou weggelegd zijn voor DS, waar PSA een wereldmerk van wil maken.

"We willen van DS een wereldwijd premiummerk maken, en dat is het niet zonder de VS", vertelt de CEO van het nieuwe merk, Yves Bonnefont, in een interview met Automotive News. Het merk doelt op verkoop in tweehonderd grote steden wereldwijd, waarvan twintig in de VS. Dat zou na 2020 gerealiseerd moeten zijn. Of de oversteek daadwerkelijk gemaakt wordt, zal volgens Bonnefont op zijn vroegst in 2017 worden besloten.

In China wordt DS al als een apart merk verkocht. In de komende jaren moet dat wereldwijd het geval worden. Een voorproefje van de DS'en van de nabije toekomst is de DS Divine Concept. Mocht PSA inderdaad weer auto's in de VS gaat slijten, dan zou dat voor het eerst sinds 1991 zijn. De Peugeot 405 was daar de zwanenzang van het concern.

PRIVATE LEASE Citroën

Citroën
Citroen C3 PureTech 83 You! (5D/5H)
€ 393
 
DirectLease
Citroen ë-C4 50kWh 136 Feel (5D/CVT)
€ 509
 
Citroën
Citroen C3 Aircross PureTech 110 Live (5D/6H)
€ 514
 
Citroën
Citroen C5 Aircross PureTech 130 Live (5D/6H)
€ 700
 
Citroën
Citroen C5 X PureTech 130 Feel (5D/8A)
€ 820
 

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.