Chevrolet presenteert Monza én Onix

Tweemaal voor China

Chevrolet Monza en Chevrolet Onix

Chevrolet trekt in één klap twee nieuwe modellen voor de Chinese markt uit de hoge hoed: de Monza en de Onix.

Eerder deze week liet de Chinese tak van General Motors een schimmige afbeelding zien van een nieuwe sedan, een auto die Onix gaat heten. In dat artikel schreven we al dat die naamgeving best opmerkelijk is, daar Chevrolet modelnaam Onix in Zuid-Amerika gebruikt voor een compacte hatchback. Het nieuws van vandaag: die Chinese Onix is nu officieel gepresenteerd en ook grote broer Monza ruikt aan het daglicht.

De Onix, waarvan Chevrolet vooralsnog slechts één foto vrijgeeft, is vooralsnog alleen als Redline gepresenteerd, een sportieve variant vol rode accenten. Uitgebreide specificaties houdt Chevrolet ook nog voor zichzelf. Wel weten we dat de auto 4,47 meter lang, 1,47 meter hoog en 1,73 meter breed is. De wielbasis bedraagt 2,6 meter. Die afmetingen zijn groter dan die van de huidige Prisma (de Onix Sedan in Brazilië). Die auto is 4,28 meter lang en heeft een wielbasis van 2,53 meter. Op de motorenlijst komen waarschijnlijk een 1.3 en een geblazen 1.0 te staan, respectievelijk zo'n 115 pk en 105 pk sterk.

Monza

Dan de Monza, een 4,61 meter lange en 1,8 meter brede sedan die iets korter is dan de Cruze Sedan. Deze sedan komt beschikbaar met een geblazen 1,0-liter driecilinder die 125 pk en 170 Nm levert. Daarboven zet Chevrolet een 163 pk en 230 Nm sterke 1.3-turbomotor die 163 pk en 230 Nm opwekt. Ook van deze sedan komt een Redline-variant, een uitvoering met diverse rode en zwarte accenten die verder aangekleed wordt met subtiel spoilerwerk.

 

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.