Chery QQ Ice Cream is mini-EV

IJskoud elektrisch

Chery QQ Ice Cream

De Chinese fabrikant Chery heeft de eerste afbeeldingen vrijgegeven van de QQ Ice Cream, een elektrisch blokkendoosje dat net zo hoekig als z'n naam aandoenlijk is.

Maak kennis met de Chery QQ Ice Cream, een minuscule elektrische stadsauto waarmee Chery zijn pijlen richt op vergelijkbare modellen van fabrikanten als Baojun en Wuling. De QQ Ice Cream is 2,98 meter kort, 1,5 meter breed en 1,64 meter hoog, Daarmee is Chery's kleinste elektrische model bepaald geen reus, maar hij is wel mooi pak 'm beet 30 centimeter langer dan een Smart EQ Fortwo.

De Chery QQ Ice Cream wordt aangedreven door een 27 pk sterke elektromotor, maar Chery zegt nog niet hoe groot het accupakket en de actieradius van de elektrische stadsauto zijn. Net als z'n genoemde tegenspelers zal ook de QQ Ice Cream waarschijnlijk zo'n 120 tot 170 kilometer ver moeten komen. Mik daarbij op een topsnelheid van hooguit 100 km/h. De hoekige vormgeving van de QQ Ice Cream maakt van het EV'tje geen gestroomlijnde verschijning, maar het bonkige voorkomen zorgt wel voor relatief veel interieurruimte. De QQ Ice Cream is zonder al te veel poespas vormgegeven, het zijn met name de koplampen die op oogjes lijken, de wieldoppen en de algehele kleurstellingen die van de kleine stads-EV een vrolijk karaktertje maken.

Vooralsnog is niet helder of de QQ Ice Cream als opvolger dient van de eQ, een elektrische versie van de QQ/QQ3 die zijn leven in 2003 als regelrechte kloon van de Chevrolet/Daewoo Matiz begon.

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.