'Carlos Ghosn tot minimaal 11 januari vast'

Voorarrest verlengd

Carlos Ghosn Nissan

Geen gezellige oudejaarsavond voor de in opspraak geraakte topman van de Renault-Nissan-Mitsubishi-alliantie. Carlos Ghosn zit in ieder geval tot 11 januari achter de tralies.

Op 21 december werd bekend dat Carlos Ghosn, topman van Renault én van de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi, opnieuw voor tien dagen zou worden vastgezet, toen omdat Ghosn volgens de aanklagers 'het vertrouwen heeft geschonden'. Vandaag schrijft Reuters op basis van Japanse media dat het voorarrest wederom met tien dagen is verlengd. Dat betekent dat Ghosn niet voor 11 januari op vrije voeten komt.

Carlos Ghosn zit al sinds half november vast op verdenking van belastingfraude in zijn hoedanigheid van topman van Nissan. Daarnaast zou hij als privépersoon gebruik hebben gemaakt van bedrijfsmiddelen. De hele Ghosn-affaire zorgt, hoewel de gevallen topman nog niet is veroordeeld, voor een enorme smet op zijn voorheen goede naam. Ghosn heeft Nissan er weer bovenop gekregen en heeft praktisch eigenhandig de alliantie Renault-Nissan gesmeed, waar nu ook Mitsubishi en de budgetmerken Datsun en Lada toe behoren, evenals Nissans paradepaardje Infiniti.

PRIVATE LEASE Nissan

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.