Carlos Ghosn blijft in Japanse cel

Verzoek tot vrijlating op borgtocht afgewezen

Carlos Gohsn

Carlos Ghosn, CEO van Renault en de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi, blijft opgesloten in een Japanse gevangenis. Een rechter heeft zijn jongste verzoek tot vrijlating op borgtocht afgewezen.

Volgens de Japanse aanklagers blijft Ghosn nog in ieder geval tot 10 maart onder arrest. Zijn advocaat acht de kans nu groot dat Ghosn zelfs tot de hoorzitting, die waarschijnlijk pas over zes maanden plaatsvindt, in de gevangenis blijft.

In Japan is het gebruikelijk voor verdachten om voor een langere periode voor de rechtszaak in hechtenis te zitten. Zo krijgen aanklagers voldoende tijd om aan hun pleidooi te werken. Volgens de rechter is het verzoek tot vrijlating van Ghosn dit keer afgewezen vanwege het vluchtrisico en mogelijke manipulatie van het bewijs en getuigen.

De 64-jarige Ghosn wordt verdacht van financieel wangedrag bij Nissan. Sinds hij half november werd gearresteerd is zijn voorarrest al verschillende keren verlengd. Vorige week verscheen Ghosn voor het eerst in het openbaar tijdens een hoorzitting. Hij ontkende alle beschuldigingen en toonde zich strijdbaar. Volgens zijn advocaten is Ghosn wel ziek geworden door zijn verblijf in een koude cel.

PRIVATE LEASE Nissan

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.