Bram Schot getipt als nieuwe CEO Jaguar Land Rover

Ook BMW-topman genoemd

Bram Schot Audi

Jaguar Land Rover moet op zoek naar een nieuwe CEO, nu Ralf Speth afzwaait. Er lijken twee grote kanshebbers te zijn, waaronder de Nederlander Bram Schot.

Eind januari werd bekend dat Sir Ralf Speth dit jaar afzwaait bij Jaguar Land Rover. Speth gaat dit jaar met pensioen, maar werd door moederbedrijf Tata gevraagd om vanwege de coronacrisis nog wat langer aan te blijven. Als Speth in september 65 jaar wordt en toch echt met pensioen gaat, staan er volgens de Financial Times twee mannen vooraan in de rij om hem op te volgen: voormalig Audi-CEO Bram Schot en Klaus Fröhlich, voormalig hoofdverantwoordelijke voor ontwikkeling bij BMW. Zowel Schot als Fröhlich is pas kort weg uit de vorige functie. Beide mannen zijn op de markt voor een nieuwe uitdaging.

Schot maakte nog net de intrede van de coronacrisis mee en onder zijn leiding sloot Audi tijdelijk haar fabrieken. Daarna zat zijn tijd bij Audi erop en ging de Nederlander een aantal weken in sabbatical om zich te beraden op zijn toekomst. Dat die in de automotive-sector ligt, ligt voor de hand. Dat liet hij afgelopen voorjaar weten in een interview met Trouw. Mogelijk heeft hij die bij Jaguar Land Rover gevonden. Naast Schot en Fröhlich zouden ook JLR's eigen hoofd van engineering, Nick Rogers, en Audi-productiechef Fred Schulze meedingen naar de topfunctie.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.