'BMW X8 komt tussen X7 en XM'

X7 met schuin aflopende daklijn?

Spyshots BMW X7

BMW komt volgend jaar met de XM, een 'performance-SUV' die als losstaand M-model wordt gevoerd. De naam X8 lijkt daarmee in de ijskast gezet, maar dat is misschien toch niet helemaal het geval.

Hoewel het inmiddels zo goed als helder is dat de BMW Concept XM opdroogt als de 750 pk sterke BMW XM en niet als X8, lijkt het X8-boek toch nog niet geheel gesloten. Onze Duitse collega's van AutoBild zijn er namelijk van overtuigd dat er ook een BMW X8 komt. Dan zou je misschien denken dat dat simpelweg de XM wordt met mildere aandrijflijnen, alleen het lijkt toch iets anders te liggen.

AutoBild heeft namelijk begrepen dat we voor de X8 meer naar de X7 dan naar de XM moeten kijken. BMW zou eenzelfde aanpak hanteren als het doet met respectievelijk de X3/X4 en X5/X6. De X8 wordt in dat geval dus in beginsel een X7, maar dan met een schuiner aflopende daklijn.

De BMW X7 draait inmiddels alweer een tijdje mee, maar wordt binnenkort gefacelift. Als de X8 inderdaad een net iets anders gelijnde broer van de X7 wordt, kan het niet lang meer duren eer we daar een concreter levensteken van krijgen. Het is dus even opletten of we binnenkort een ingepakte X7 zien waar aan de achterkant meer gebeurt dan bij het hier afgebeelde reguliere testexemplaar.

PRIVATE LEASE BMW

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.