BMW opent Mexicaanse fabriek

Na investering van meer dan 1 miljard dollar

BMW fabriek San Luis Potosí Mexico
BMW fabriek San Luis Potosí MexicoBMW fabriek San Luis Potosí MexicoBMW fabriek San Luis Potosí MexicoBMW fabriek San Luis Potosí MexicoBMW fabriek San Luis Potosí MexicoBMW fabriek San Luis Potosí Mexico

Het was feest in het Mexicaanse San Luis Potosi, want BMW knipte een lintje door voor de opening van zijn nieuwe fabriek. De nieuwe 3-serie gaat er het levenslicht zien.

Een dubbel feestjaar voor de Mexicaanse tak van BMW, want naast de opening van de fabriek viert het Duitse merk dit jaar het 25-jarig verkoopjubileum in het Noord-Amerikaanse land. De productiestandplaats in San Luis Potosi maakt deel uit van BMW’s wereldwijde productie-strategie. Voorde opening van de fabriek investeerde BMW een miljard US-dollar. De fabriek is goed voor een jaarlijkse productie van 175.000 voertuigen. Het voornaamste model dat het levenslicht in Mexico gaat zien, is de BMW 3-serie Sedan. In totaal kunnen 2.500 werknemers aan de slag.

Naast de installatie van de nieuwste apparatuur en technologieën, werd er door BMW gelet op het milieu. Alle elektriciteit wordt CO2-neutraal opgewekt. Over twee jaar verwacht BMW nog eens 600 miljoen Amerikaanse dollar in de fabriek te investeren voor de productie van toekomstige X-SUV-modellen. Uiteindelijk moet de fabriek goed zijn voor zo’n 11.000 werkplekken.

BMW verkocht vorig jaar 25.090 auto’s op de Mexicaanse markt, waarbij het 6.589 keer om een Mini ging. Dat was een stijging van 13 procent in vergelijking met het jaar daarvoor.

PRIVATE LEASE BMW

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.