BMW komt met 1.5 3-cilinder in nieuwe motorenreeks

BMW TwinPower motoren
Sinds 2007 heeft BMW onder het label Efficient Dynamics een reeks zuinigere en meer efficiënte motoren ontwikkeld. De volgende stap is de 1.5 liter driecilinder turbomotor, die volgens BMW net zo soepel loopt als de Beierse zescilinders.

De 1.5 liter driecilinder TwinPower Turbo is de eerste in een nieuwe generatie motoren, welke stuk voor stuk zuiniger en 'intelligenter' zijn dan de huidige aandrijflijnen. Volgens BMW hebben de driepitters de 'voor driecilinders kenmerkende snelle reactie op het gas en een dynamisch sportief geluid'. Een feest van herkenning voor rijders van een driecilinder, of toch een beetje mooie marketingpraat?

BMW zegt dat hun driecilinders compleet trillingvrij worden, een normaal gesproken lastige opgave. De definitieve specificaties heeft BMW nog niet vrijgegeven, wel levert elke cilinder in benzinemotoren tussen de 30 en 55 kW bij een koppel van 60 tot 80 Nm. In de dieselblokken wordt 20 tot 45 kW aan vermogen bij een koppel van 75 tot 110 Nm aangekondigd. We kunnen de nieuwe 1.5 TwinPower terugverwachten in toekomstige BMW- en Mini-modellen.

Binnenkort kunnen we meer nieuws verwachten over de grotere blokken, die middels de nieuwe TwinPower Turbo-techniek hun kracht op de wielen van de Duitse auto's zullen overbrengen.

PRIVATE LEASE BMW

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.